Amsterdam populairder dan Rotterdam voor nieuwe ondernemers

15 % meer faillissementen in Amsterdam dan in Rotterdam

12 APRIL 2012, DEN HAAG
Samenvatting
Ondanks de crisis blijken genoeg ondernemers vertrouwen te hebben in de Amsterdamse retailsector. Uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, blijkt dat er in 2011 in Amsterdam meer dan 500 nieuwe winkels zijn gestart. Blijkbaar hebben ondernemers meer vertrouwen in Amsterdam dan in Rotterdam, want daar zijn maar iets meer dan 280 nieuwe winkels gestart.

Ondanks dat beide steden bijna een vergelijkbaar aantal inwoners hebben, Amsterdam ongeveer 791.000 en Rotterdam ongeveer 618.000 inwoners, zijn deze cijfers wel te verklaren volgens Andrew Harris, algemeen directeur van Creditsafe Nederland. “Amsterdam trok in het afgelopen jaar 5,3 miljoen hotelgasten en dat is ongeveer vijf keer zoveel als Rotterdam. Deze toeristen besteden een aanzienlijk bedrag in de winkels en dat stimuleert de economie in Amsterdam extra.”


Faillissementen
De grote aantrekkingskracht van de hoofdstad op nieuwe ondernemers heeft ook zijn keerzijde. In 2011 waren in Amsterdam 15% meer faillissementen in de retailbranche dan in Rotterdam. In Amsterdam gingen zelfs meer dan drie keer zoveel kleding- en modewinkels failliet. Aan de andere kant waren er drie keer zoveel faillissementen van meubelwinkels in Rotterdam en gingen in de Maasstad zes keer zoveel autodealers over de kop.  

Documenten
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.