Scoremodel Creditsafe goedgekeurd door Atradius

22 JUNI 2012, DEN HAAG
Samenvatting
Het scoremodel van Creditsafe wordt al door veel partijen erkend als één van de meest voorspellende in de markt doordat het bedrijven helpt beter geïnformeerde beslissingen te nemen gebaseerd op de kans dat een bedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen in de komende 12 maanden. Sinds Creditsafe de Nederlandse markt betrad in 2008 heeft het continue zijn model geëvalueerd en doorontwikkeld om er zorg voor te dragen dat het steeds de meest actuele economische- en bedrijfsontwikkelingen

Om ervoor te zorgen dat onze klanten steeds meer vertrouwen op ons model worden onze algoritmes steeds weer bekeken en herzien door experts in de kredietinformatie branche. Door de laatste herziening heeft Atradius bevestigd dat ze Creditsafe’s scoremodel accepteren en per direct voor haar verzekerden de Creditsafe adviezen, tot de grens van de in de polis overeengekomen zelfbeoordeling, goedkeuren. Dit houdt concreet in dat limieten in rapporten bij bedrijven met een score 37 (kredietwaardig) of hoger zullen worden geaccepteerd tot de grens van de in de polis genoemde mogelijkheid tot zelfbeoordeling.

Deze acceptatie zorgt er niet alleen voor dat de juistheid van ons model wordt bevestigd, maar tevens dat klanten van Creditsafe die ook een kredietverzekering hebben met een gerust hart zaken kunnen doen aan de hand van door Creditsafe geleverde rapporten.

Neemt u gerust contact op met uw accountmanager indien u meer informatie wenst.
Documenten
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.