Scherper zicht op debiteuren met CreditSafe ‘3D’ Ledger pakket

CreditSafe 3D Ledger gebruikt drie bronnen: Creditsafe´s bedrijfsdata, betalingsinformatie en klantdata

17 JULI 2012, DEN HAAG
Samenvatting
Creditsafe introduceert de nieuwe boekhoudingsoftware tool: 3D Ledger. Met deze tool kunnen organisaties scherpe analyses maken van de betalingsgegevens van klanten waardoor er minder risico is dat uitstaande facturen niet worden betaald. De risk management tool is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klanten van Creditsafe en geeft gebruikers dagelijks updates over hun eigen boekhouding. Hierdoor hebben organisaties een up-to-date beeld van de situatie omtrent hun debiteuren.

Het 3D Ledger pakket is gebaseerd op de database van Creditsafe bestaande uit 7,5 miljoen organisaties en een database met betalingsgegevens die steeds groter wordt naarmate meer gebruikers ervoor kiezen betalingsgegevens van klanten te delen. Al deze informatie is geïntegreerd met de boekhouding van de gebruiker waardoor deze nog beter inzicht krijgt in de mogelijke risico’s op wanbetalers.

David Knowles, business development Director bij Creditsafe, licht toe: “De Ledger wordt nog beter en relevanter wanneer meer klanten de tool gebruiken en hun eigen betalingsgegevens van klanten delen. De toegang tot de betalinggegevens is momenteel beperkt, maar we hopen deze trend te keren door het aanbieden van de meest up-to-date en uitgebreide database in Europa”.

Creditsafe 3D Ledger controleert het aantal uitstaande schulden en het gemiddeld aantal uitgestelde betalingen. Het totaal uitstaande bedrag wordt verdeeld in `uitstaand maar niet over tijd` en `uitstaand en wel over tijd`. De tool splitst de looptijd van schulden op  basis van bedrijfsgrootte, industrie, geografische ligging en maakt op basis daarvan een analyse van de uitstaande facturen. Dit geeft gebruikers inzicht in het kredietrisico van iedere bedrijfstak en regio en laat zien welke organisaties op tijd betalen en welke betalingsproblemen hebben. Met het 3D Ledger pakket kunnen abonnees ook het betalingsgedrag van klanten vergelijken met het  gemiddelde in de industrie.

Het Creditsafe 3D Ledger pakket genereert vooraf gedefinieerde rapporten waarmee in een oogopslag te zien is waar de risico’s liggen. De rapporten laten bijvoorbeeld zien welk deel van de klanten in een laag, gemiddeld of hoog risico vallen en welke bedrijven opereren boven de kredietaanbevelingen van Creditsafe. Dit is voor organisaties handig bij het bepalen van de klanten waar zij de meeste aandacht op gaan richten bij het verzamelen van betalingen. Ook kunnen waarschuwingen worden ingesteld om bedrijven te identificeren die het grootste risico vormen volgens de beoordelingen en kredietlimietaanbevelingen van Creditsafe.

Creditsafe ontwikkelde het 3D Ledger pakket met twee belangrijke doelstellingen in het achterhoofd. Knowles zegt hierover het volgende: “ten eerste moest de rapportage zo real time mogelijk zijn. Andere tools rapporteren maandelijks terwijl wij dat dagelijks doen. Ten tweede wilden we onze klanten iets teruggeven, daarom bieden we onze klanten nu exclusieve betalingsgegevens aan van één miljoen bedrijven, die we de laatste jaren hebben verzameld.”

“De dagelijkse rapportage van klantgegevens maakt 3D Ledger anders – nu kunnen gebruikers niet alleen zien welke bedrijven zich bevinden in de hoogste risicocategorie, maar kunnen zij ook worden gewaarschuwd wanneer een klant is gestopt met het op tijd betalen aan andere 3D Ledger gebruikers. Het systeem houdt zichzelf in stand – hoe meer informatie gebruikers delen, hoe meer informatie zij terug krijgen.”

3D Ledger maakt gebruik van Creditsafe´s Linkage Solutions zodat het mogelijk is om te zien of debiteuren van abonnees onder dezelfde holding vallen. Deze informatie is van onschatbare waarde bij het achterhalen van schulden en maken van toekomstige beslissingen omtrent kredietrisico.
Documenten
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.