14% meer faillissementen in vastgoedsector in 2012

Onroerend goed beheer zwaar geraakt met stijging 39%

24 JULI 2012, DEN HAAG
Samenvatting
In het afgelopen half jaar is het aantal faillissementen in de vastgoed sector met 14% gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2011, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Na het rampjaar 2011 met 21% meer faillissementen ten opzichte van 2010, zijn er nog steeds geen tekenen van herstel.

Vooral bedrijven gespecialiseerd in het beheer van onroerend goed, hebben het zwaar. Er waren 39% meer faillissementen bij deze branche in 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Ook het aantal faillissementen van bedrijven die handelen in onroerend goed steeg fors met 30%.

Het aantal faillissementen van organisaties die bemiddelen bij handel, huur of verhuur van onroerend goed is in het afgelopen halfjaar gestabiliseerd.  In 2011 was er nog een toename van 36% ten opzichte van 2010. In de eerste helft van 2012 is het aantal faillissementen nagenoeg vergelijkbaar met het aantal faillissementen in het eerste halfjaar van 2011. In deze sector gaan er echter nog steeds tientallen bedrijven failliet.

Citaten
"Creditsafe beschikt over financiële informatie van alle bedrijven in Nederland. Met deze informatie stellen we voor onze klanten bedrijfs- en kredietrapporten op en kunnen we ook de financiële prestaties van een hele sector in kaart brengen. Uit onze analyse blijkt dat de vastgoedsector nog steeds in zwaar weer verkeert, ondanks dat de huizenverkoop in het tweede kwartaal van dit jaar met 20,2% is gestegen ten opzichte van een kwartaal eerder." Andrew Harris, Managing Director Creditsafe Nederland
Documenten
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.