Bouwsector gekenmerkt door faillissementen in 2012

Laagste aantal nieuwe bedrijven in de bouw sinds 2009

17 JANUARI 2013, DEN HAAG
Samenvatting
In de hele bouwsector zijn in 2012 uitzonderlijk veel bedrijven failliet gegaan. Er zijn maar liefst 33% meer bedrijven failliet gegaan dan in 2011. In afgelopen jaren nam het aantal faillissementen wat af, maar 2012 bleek een inktzwart jaar voor de bouw. Niet alleen aannemers maar ook loodgieters en schilders zijn in 2012 massaal failliet verklaard. Er zijn 36% meer loodgieters en 25% meer schilders over de kop gegaan in 2012 dan in 2011, blijkt uit cijfers van Creditsafe.

Het aantal zogenaamde start-ups binnen de bouwsector is sinds de start van de crisis in 2009 niet meer zo laag geweest. Waar we in 2010 nog een stijging zagen van 2% en in 2011 van 12% ten opzichte van het jaar ervoor, zien in 2012 nog maar weinig vaklieden kansen om een eigen zaak te beginnen.

Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.