Lichte stijging faillissementen transportsector

Daling aantal start-ups

11 JULI 2013, DEN HAAG
Samenvatting
Het aantal faillissementen in de eerste zes maanden van 2013 is nagenoeg gelijk gebleven in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar. Halverwege 2013 is het aantal faillissementen met 1% gestegen in vergelijking met de eerste zes maanden van 2012, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Het aantal start-ups is met 13% gedaald in vergelijking met 2012, terwijl in voorgaande jaren het aantal start-ups in de transportsector nog toenam.

In januari 2013 zijn zowel de meeste bedrijven failliet gegaan als de meeste bedrijven opgestart. Het minst aantal faillissementen was in de maand mei en het minst aantal start-ups in de maand juni. Vrachtvervoerders maar ook expediteurs, cargadoors en bevrachters hebben het nog steeds zwaar. In de eerste zes maanden van 2013 gingen er gemiddeld meer dan acht bedrijven per week failliet in de Nederlandse transportsector. 

Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.