Aantal faillissementen Leeuwarden 54% gestegen

Meer nieuwe ondernemingen in Leeuwarden en Groningen stad

23 OKTOBER 2013, DEN HAAG
Samenvatting
Voor het tweede jaar op rij is het aantal faillissementen toegenomen in Leeuwarden en de stad Groningen, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Het aantal faillissementen in Leeuwarden steeg in 2013 met 54% in vergelijking met 2012. In 2012 steeg het aantal faillissementen in Leeuwarden met ruim 15% vergeleken met 2011.

In Groningen steeg dit jaar het aantal faillissementen. Er zijn in 2013 38% meer faillissementen vergeleken met 2012. Één jaar eerder, 2012 vergeleken met 2011, was er nog een stijging van 54% faillissementen.

Start-ups
Ondanks de explosieve stijging van het aantal faillissementen blijken Leeuwardense ondernemers toch meer kansen te zien dan een jaar eerder. Het aantal nieuwe ondernemingen steeg in 2013 met ruim 8%. In 2012 nam het aantal nieuwe ondernemingen nog af met ruim 2%. In 2013 steeg het aantal nieuwe ondernemingen in Groningen met ruim 6% vergeleken met 2012. In 2012 was de stijging nog maar 1%.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.