Arnhem populairder dan Nijmegen voor nieuwe ondernemers

Meer faillissementen in Arnhem en Nijmegen dan jaar eerder

23 OKTOBER 2013, DEN HAAG
Samenvatting
Het aantal nieuwe ondernemingen is in zowel Arnhem als Nijmegen licht gestegen, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Arnhem is het populairst voor het starten van een nieuw bedrijf. In 2013 zijn in Arnhem meer dan 1660 nieuwe ondernemingen gestart. Blijkbaar hebben ondernemers meer vertrouwen in Arnhem dan in Nijmegen, want daar zijn in dezelfde periode iets meer dan 1420 nieuwe ondernemingen opgericht.

Ondanks dat Nijmegen met 166.300 een groter aantal inwoners heeft dan Arnhem met ongeveer 149.800, zien minder ondernemers kansen in Nijmegen. In beide steden neemt het aantal nieuwe ondernemingen in tegenstelling tot 2012 wel weer toe. Er zijn namelijk in Arnhem in 2013 6% meer nieuwe ondernemingen gestart dan in 2012 en in Nijmegen 5%. In de eerste helft van 2012 vond nog een daling plaats van het aantal nieuwe ondernemingen van 1,7% in Arnhem en 3,7% in Nijmegen.

Faillissementen
Hoewel het aantal nieuwe ondernemingen in Arnhem hoger is dan in Nijmegen, is het aantal faillissementen de eerste helft van 2013 in beide steden nagenoeg even hoog, 289 faillissementen in Arnhem en 280 faillissementen in Nijmegen. Echter, in Arnhem is het aantal faillissementen met 28% gestegen terwijl dit 2% is in Nijmegen. Vergeleken met 2012 versus 2011 nam in Arnhem het aantal faillissementen met ruim 58% toe, in Nijmegen was dit zelfs bijna 81%. 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.