Aantal start-ups Tilburg en Eindhoven neemt weer toe

Eindhoven kampt met explosieve stijging van aantal faillissementen

23 OKTOBER 2013, DEN HAAG
Samenvatting
Ondanks de crisis is het aantal nieuwe start-ups in Tilburg en Eindhoven gestegen. Uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten, blijkt dat het aantal nieuwe ondernemingen in Eindhoven met 8,9% steeg terwijl het aantal nieuwe Tilburgse ondernemingen met 10% toenam. Dit is een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder.

In 2012 daalde het aantal nieuwe ondernemingen nog met ruim 3% in Eindhoven en met ruim 4% in Tilburg.  Ondernemers zien steeds meer kansen in Tilburg, terwijl de lichtstad met ruim 216.000 inwoners ongeveer 10.000 inwoners meer heeft dan Tilburg.

Faillissementen
2013 was tot nu toe een zwaar jaar voor Eindhovense ondernemers. Het aantal faillissementen steeg van januari tot nu toe met ruim 40% in vergelijking met 15% een jaar eerder. Tilburg kende met 376 faillissementen een stijging van ruim 20%. Een jaar eerder was er in Tilburg nog sprake van een explosieve stijging van 65%. 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.