Omzet Creditsafe groeit in 2013 met 27% en aantal werknemers stijgt met 14%

Creditsafe nu 's werelds meest gebruikte leverancier voor online bedrijfskredietrapporten

20 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Creditsafe Group, 's werelds meest gebruikte leverancier voor bedrijfskredietrapporten, kondigt vandaag aan dat het in 2013 uitzonderlijk sterke financiële resultaten heeft geboekt in een markt die mondiaal slechts een beperkte groei kende.

Hoogtepunten 

  • Opbrengsten stegen van € 68 miljoen tot € 78 miljoen – gedreven door groei in de vraag naar diensten van Creditsafe en door een succesvolle lancering en ontwikkeling van nieuwe activiteiten in de Verenigde Staten en Italië
  • Het bedrijfsresultaat steeg van € 13,7 miljoen in 2012 naar € 17,7 miljoen in 2013
  • Het aantal klanten nam toe tot 70.000 tijdens het laatste boekjaar, waardoor Creditsafe 's werelds meest gebruikte leverancier van bedrijfskredietrapporten is
  • Het wereldwijd personeelsbestand groeide van 700 in 2012 naar 800 eind 2013
  • Het doel voor 2014 is een significante verdere groei in groepsomzet en de omzetgrens van €100 miljoen doorbreken

In een reactie op de resultaten zei Creditsafe Group CEO, Cato Syversen het volgende:

"Wij zijn zeer tevreden met onze resultaten van het afgelopen boekjaar en verheugd om nog meer groei in omzet en winst te zien. Dit als gevolg van zowel onze strategie voor autonome groei als door de lancering van nieuwe activiteiten over de hele wereld. Creditsafe Group heeft een unieke cultuur en aanpak ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk voor de verkoop van bedrijfskredietrapporten. Deze aanpak is met succes uitgerold in andere landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Ierland, België, Italië en de VS. Daarnaast blijven onze abonnees loyaal en maken steeds meer klanten gebruik van onze "free access" benadering. Hierdoor kunnen klanten meer rapporten opvragen en zo hun bedrijf beschermen tegen de dreiging van slecht betalende debiteuren. We hebben ambitieuze plannen om onze wereldwijde expansie de komende jaren voort te zetten."

Creditsafe’s marktpositie

Creditsafe is altijd een voorloper geweest als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de markt van bedrijfskredietrapporten, vooral als het gaat om het gebruik van business intelligence oplossingen voor het controleren van de kredietwaardigheid door verschillende afdelingen binnen een bedrijf en dus niet uitsluitend door de financiële afdeling.

In de komende jaren streeft Creditsafe naar continue focus op verbeteringen in kwaliteit van data, het verbreden van het internationale bereik, het ontwikkelen van nog geavanceerdere geïntegreerde oplossingen voor Corporate klanten en het bouwen van ’s werelds beste trade payment data exchange programma. Dit programma zal bedrijven in staat stellen om nog makkelijker informatie te delen over de betaalgeschiedenis van debiteuren. Creditsafe is ook van plan om meer te investeren 

Contactpersonen
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.