Ruim 22 procent minder faillissementen in eerste kwartaal 2014

17 APRIL 2014, DEN HAAG
Samenvatting
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Nederland 2033 bedrijven failliet gegaan. Dit is 22,8 procent minder dan in dezelfde periode van 2013 toen 2627 ondernemingen failliet gingen. Voor het eerst sinds 2011 stijgt het aantal faillissementen niet in ons land, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Start-ups

In het eerste kwartaal van 2014 zijn 11267 ondernemingen minder opgericht dan in 2013. Met 55234 in 2014 om 66501 in 2013 is dat een daling van 17%. Het is voor het eerst sinds 2009 dat er minder dan 60000 start-ups zijn in Nederland. Bij minder faillissementen kan het aantal start-ups lager zijn omdat minder mensen door baanverlies worden gedwongen om een nieuw bedrijf te starten. Bovendien zorgt het lage consumentenvertrouwen en het beperkte economische herstel voor minder start-ups. Wanneer de economie mogelijk straks verder aantrekt, zien waarschijnlijk meer ondernemers kansen en kan het aantal start-ups opnieuw gaan stijgen.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.