Eindhoven profiteert niet van economische groei in Nederland

Aantal faillissementen blijft stijgen in Eindhoven ondanks landelijke daling

20 AUGUSTUS 2014, DEN HAAG
Samenvatting
Van de vijf grootste steden in Nederland is in Eindhoven en Rotterdam het aantal faillissement gestegen in de eerste helft van 2014, terwijl in Amsterdam, Den Haag en Utrecht het aantal faillissementen in dezelfde periode juist afnam, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Het aantal faillissementen in Eindhoven steeg met 11% in de eerste helft van 2014. Alleen in Rotterdam was de stijging groter met maar liefst 20% meer faillissementen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Verder blijkt uit cijfers van Creditsafe dat in de eerste helft van 2014 het aantal faillissementen in Amsterdam licht gedaald is met 2,7% , in Den Haag met 15% en in Utrecht was er zelfs een fikse daling van 57%.

In Eindhoven waren de meeste faillissementen onder ‘Financiële Holdings’. Maar liefst achttien Financiële Holdings zijn failliet gegaan, dat is bijna 23% van het totaal aantal faillissementen. Ook onder beleggingsfirma’s (vier faillissementen), kredietdiensten en incassobureaus (vier faillissementen) en bouwkundige diensten (vier faillissementen) gingen veel bedrijven over de kop. De top 5 van branches die het hardst werden getroffen in Eindhoven wordt afgesloten door Zakelijke planning- en organisatiediensten. In de eerste helft van 2014 gingen drie Zakelijke planning- en organisatiediensten failliet. 

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.