Aantal faillissementen in Den Haag gedaald in 2014

Rotterdam profiteert niet van economische groei in Nederland

20 AUGUSTUS 2014, DEN HAAG
Samenvatting
Van de vijf grootste steden in Nederland is in Rotterdam en Eindhoven het aantal faillissement gestegen in de eerste helft van 2014, terwijl in Den Haag, Amsterdam en Utrecht het aantal faillissementen in dezelfde periode juist afnam, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Het aantal faillissementen in Den Haag is in de eerste helft van 2014 met 15% flink gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl in Rotterdam over dezelfde periode juist een flinke stijging was van 20%. Verder blijkt uit de cijfers van Creditsafe dat in de eerste helft van 2014 het aantal faillissementen in Amsterdam gedaald is met 2,7% en in Utrecht met maar liefst 57%. Net als in Rotterdam steeg het aantal faillissementen in Eindhoven (11%).

Top 3 van branches die het zwaarst werden getroffen in Rotterdam

In Rotterdam waren de meeste faillissementen verreweg onder ‘Financiële Holdings’. 26 Financiële Holdings zijn failliet gegaan, dat is 15% van het totaal aantal faillissementen. De zakelijke planning- en organisatiediensten in Rotterdam kenden zes faillissementen en de faillissementen top 3 wordt afgesloten met de branches uitzendbureaus, eetgelegenheden, makelaars in en beheerders van onroerend goed en bedrijven werkzaam in duurzame goederen met allen vier faillissementen.

Top 3 van branches die het zwaarst werden getroffen in Den Haag

Ook in Den Haag waren de meeste faillissementen onder de ‘Financiële Holdings’. In de Hofstad gingen tien Financiële Holdings failliet, dat is bijna 10% van het totaal aantal faillissementen. Op een gedeelde tweede plek van de branches die het zwaarst werden getroffen staan met vijf faillissementen de gebouwenonderhoudsdiensten, houdstermaatschappijen en bedrijfsgebouwen en pakhuizen. De top 3 wordt afgesloten met vier faillissementen in de sector planten en beschermen van gewassen.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.