Aantal faillissementen in Utrecht meer dan gehalveerd in 2014

Rotterdam en Eindhoven profiteren niet van economische groei in Nederland

20 AUGUSTUS 2014, DEN HAAG
Samenvatting
Van de vijf grootste steden in Nederland is in Rotterdam en Eindhoven het aantal faillissementen gestegen in de eerste helft van 2014, terwijl in Utrecht, Amsterdam en Den Haag het aantal faillissementen in dezelfde periode juist afnam, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Het aantal faillissementen in Utrecht is in de eerste helft van 2014 met 57% hard gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl in Rotterdam over dezelfde periode een stijging was van 20%. Verder blijkt uit de cijfers van Creditsafe dat in de eerste helft van 2014 het aantal faillissementen in Den Haag gedaald is met 15% en in Amsterdam met 2,7%. Net als in Rotterdam steeg het aantal faillissementen in Eindhoven (11%).

In de Domstad waren de meeste faillissementen onder ‘Financiële Holdings’, vier gingen er failliet. Ook de reclamesector in Utrecht werd in de eerste helft van 2014 hard getroffen. Met drie failliete reclameadviesbureaus en een failliet reclamebureau vertegenwoordigt de industrie ruim 9% van het totaal aantal faillissementen in de eerste helft van 2014. 

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.