20 procent minder faillissementen in vastgoedsector in 2014

Lichte stijging aantal start-ups vastgoedsector

02 FEBRUARI 2015, DEN HAAG
Samenvatting
In het afgelopen jaar is het aantal faillissementen in de vastgoedsector met 20 procent gedaald ten opzichte van 2013, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. In totaal gingen er afgelopen jaar 186 verhuurders, makelaars en vastgoedhandelaren failliet. In 2013 waren dit er nog 232. Dat jaar steeg het aantal faillissementen met bijna 5 procent ten opzichte van 2012. Afgelopen jaar bleek een jaar te zijn waarin de vastgoedsector na een aantal zware jaren eindelijk de weg omhoog lijkt te hebben gevonden.

In 2014 zijn binnen de bemiddeling bij handel, huur of verhuur van onroerend goed 43 ondernemingen over de kop gegaan. Dit zijn er 33 minder dan in 2013. Ook waren er 15 faillissementen minder in 2014 dan een jaar eerder onder handelaren gespecialiseerd in eigen onroerend goed. In totaal gingen er 69 op de fles. Er vallen nog wel klappen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beheer van onroerend goed. Binnen deze groep zijn er afgelopen jaar 31 ondernemingen failliet gegaan ten opzichte van 24 in 2013.

Het aantal start-ups in de vastgoedsector is licht gestegen met 1,8 procent. In 2014 zijn 3007 nieuwe organisaties opgericht en in 2013 waren dit er 2955. Vooral in de Bemiddeling bij handel, huur of verhuur van onroerend goed zien nog veel ondernemers kansen met 1021 start-ups. Ook in het beheer van onroerend goed zien veel ondernemers kansen. Met 947 start-ups in 2014 is deze tak 15 procent harder gegroeid dan in 2013.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.