In 2014 opnieuw minder faillissementen in transportsector

Starten koeriersbedrijf blijft populair

02 FEBRUARI 2015, DEN HAAG
Samenvatting
In de transportsector is het aantal faillissementen opnieuw gedaald, in 2014 gingen er in deze sector 329 bedrijven failliet, dat is 13 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal faillissementen is nu voor het tweede jaar op rij gedaald, en daarmee lijkt de transportwereld definitief in beter vaarwater te komen na een record van 450 faillissementen in 2012. In 2013 werd de daling al ingezet met 16 procent minder faillissementen dan in 2012. Het aantal faillissementen is nu weer terug op het niveau van 2011, het jaar waarin 326 bedrijven failliet gingen, zo blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Het aantal start-ups in de transportsector is licht gedaald met bijna 2 procent. In 2014 zijn 4933 nieuwe organisaties opgericht terwijl dit er in 2013 nog 5027. Vooral in de ‘Goederen vervoer over de weg (geen verhuizingen)’ zien nog veel ondernemers kansen met 920 nieuwe bedrijven en ook starten veel ondernemers een taxibedrijf met 870 nieuwe bedrijven. Toch blijft met 1595 nieuwe ondernemingen het starten van een koeriersbedrijf het meest populair onder startende ondernemers.

De meeste faillissementen vielen in precies dezelfde branches, als waar de meeste start-ups zijn. In de branche ‘Goederen vervoer over de weg (geen verhuizingen)’ gingen 131 bedrijven over de kop, in de taxibranche 45 bedrijven en 54 koeriers haalde het eind van 2014 niet. 

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Creditsafe

Creditsafe Nederland B.V. is onderdeel van Creditsafe Group. De Creditsafe Group is een privately owned en onafhankelijke groep van bedrijven die actuele bedrijfsinformatie leveren.


Creditsafe is gestart in Noorwegen in oktober 1997 met het idee om via de telefoon kredietinformatie aan het MKB te bieden. De informatie wordt vervolgens via het internet geleverd. Creditsafe kreeg snel voet aan de grond en nu zijn al meer dan 55.000 bedrijven in Europa klant. Ze profiteren van de innovatieve producten op het gebied van kredietinformatie en sales- en marketinginformatie. De rapporten kunnen iedere seconde worden gedownload.

Creditsafe heeft nu vestigingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten. De Groep heeft nu meer dan 500 mensen in dienst en blijft zijn activiteiten uitbreiden. Het bedrijf heeft de ambitie om ’s werelds leidende aanbieder te worden van online bedrijfsinformatie.

Creditsafe heeft afgelopen jaar als groep meer dan 40 miljoen bedrijfs- en kredietrapporten geleverd in Europa.